Havutça, AKP'nin açık faşizminin ilan edildiği gündür”

Havutça,  AKP

Havutça TBMM'de parlamenter sistemin çökertildiği, parlamenter sistemin yerine AKP faşizminin örneğinin sergilendiği söyledi.





CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça TBMM'de parlamenter sistemin çökertildiği, parlamenter sistemin yerine AKP faşizminin örneğinin sergilendiği söyledi. Havutça, AKP'nin açık faşizminin ilan edildiği gündür” dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu`nda büyük tartışmalar ve gerilimler sonrası kabul edilen teklifin ardından komisyonda bir öğretmen olarak söz aldığını belirten Havutça, komisyon toplantısı başlamadan önce AKP'li milletvekillerinin toplantı salonunu işgal ettiklerini, muhalefet milletvekillerinin çalışmasını önlediklerini ve konuşma haklarının gasp edildiğini ifade etti. Havutça, Milletvekillerinin tartaklandığını, tekmelendiğini, gazetecilerin dövüldüğünü belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde halkın egemenliğinin ve millettin iradesinin yok edildiği bir olay yaşandı. AKP faşizminin örneğinin sergilendiği bu olay AKP'nin açık faşizminin ilan edildiği gündür. Parlamenter sistem çökertilmiş, faşizm ilan edilmiştir” dedi.

Havutça, 4+4+4 ile eğitim sisteminde değişiklik yapacak olan AKP'nin yasa teklifinin TBMM'de yaşanan baskıcı ve sindirmeye yönelik tutumu nedeniyle hukuki bir sonuç doğurmasının kabul edilebilir olmadığı söyledi. Havutça, AKP'nin bu teklifi hukuksuzdur, ölü doğmuştur” diye konuştu.

Havutça, parlamenter demokrasiyi AKP diktatörlüğüne teslim etmeyeceklerini sözlerine ekledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı